Menu Sluiten

New York Sour

New York Sour

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Whiskey Sour met rode wijn

De New York Sour is een Whiskey Sour waar je rode wijn aan toevoegt. De Sour krijgt hierdoor een volle smaak van de rode wijn.

Mooi aan deze cocktail vind ik de gelaagdheid in kleur waarbij je een mooie rode kleur van de rode wijn krijgt in je cocktail. Vooral niet roeren.

Liever een Whiskey Sour?

Bekijk hier ons recept van de Whiskey Sour

whiskey sour cocktail
Whiskey Sour

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

De New York Sour is een classy cocktail met een volle smaak die je maakt met whiskey en rode wijn.
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Amerikaanse Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Rode wijn 15 ml
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop.
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
  5. Voeg ook het eiwit toe.
  6. Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Houdt ca 10% over om rode wijn toe te voegen
  8. Schenk nu een rood laagje rode wijn in je cocktail en je hebt een New York Sour
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Amerikaanse Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Rode wijn 15 ml
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop.
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
  5. Voeg ook het eiwit toe.
  6. Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Houdt ca 10% over om rode wijn toe te voegen
  8. Schenk nu een rood laagje rode wijn in je cocktail en je hebt een New York Sour
Recept Afdrukken
Stemmen: 10
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email