Menu Sluiten

Cherry Daiquiri 🍒

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Ben je op zoek naar de Daiquiri met rum en limoen?

Bekijk hier het recept van de klassieke Daiquiri

Heerlijke zomerse cocktail met kersen

Kersen zijn heerlijk in de zomer. Zeker als ze lekker zoetrijp zijn. De combinatie met rum maakt er echt een lekkere zomerse Daiquiri van. De kersen geven je cocktail een mooie rode kleur. Gebruik minder suikersiroop dan dat je gewend bent bij de klassieke Daiquiri, de kersen maken de cocktail al lekker zoet.

Tip: gebruik niet te veel suikersiroop want de kersen zijn al zoet van zichzelf.

Variëren met fruitsmaken

De klassieke Daiquiri staat er om bekend dat je hier heel makkelijk op kunt variëren. Mango Daiquiri, Banana Daiquiri, Watermelon Daiquiri. Bekijk ook de Strawberry Daiquiri en de Frozen Mango Daiquiri

frozen mango daiquiri cocktail

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben jij fan van kersen in de zomer? Maak er een lekkere zomerse Cherry Daiquiri mee met rum, limoen en kersen!
Tijd5 minuten
Aantal1 cocktail
Ingrediënten
  • rum 45 ml
  • gemuddelde kersen 3 kersen
  • Limoensap 1 limoen
  • Suikersiroop 5 ml
benodigdheden
  • shaker
  • barmaatje
  • cirtusperser
  • muddler
Instructies
  1. Begin met het muddlen van 3 ontpitte kersen. Gebruik hier voor een boston shaker of een mixing glas en een muddler
  2. Voeg de kersen pulp toe aan een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 5 ml suikersiroop toe
  4. Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen.
  5. Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
  6. Uitschenken door te doublestrainen (strainer + zeefje) in een mooi martiniglas zonder het ijs
  7. Je vangt de kersen pulp op in het zeefje
  8. Opdienen met een garnering van kersen
Tijd5 minuten
Aantal1 cocktail
Ingrediënten
  • rum 45 ml
  • gemuddelde kersen 3 kersen
  • Limoensap 1 limoen
  • Suikersiroop 5 ml
benodigdheden
  • shaker
  • barmaatje
  • cirtusperser
  • muddler
Instructies
  1. Begin met het muddlen van 3 ontpitte kersen. Gebruik hier voor een boston shaker of een mixing glas en een muddler
  2. Voeg de kersen pulp toe aan een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 5 ml suikersiroop toe
  4. Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen.
  5. Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
  6. Uitschenken door te doublestrainen (strainer + zeefje) in een mooi martiniglas zonder het ijs
  7. Je vangt de kersen pulp op in het zeefje
  8. Opdienen met een garnering van kersen
Recept Afdrukken
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email