Menu Sluiten

Cocktails met Tequila maken

Met Tequila kun je lekkere cocktails maken zoals verschillende soorten Margaritas. Een andere tequila die momenteel erg populair is, is de Paloma. De Sunset in Cancun is een cocktail met tequila en perziksap. Dus houd je van tequila, probeer dan één van deze cocktails.

Tequila

Tequila is een Mexicaanse sterke drank die gedestilleerd wordt uit het sap van de agave. Tequila wordt gemaakt in de Mexicaanse regio Santiago de Tequila (ligt in Jalisco). Er bestaan verschillende soorten tequila: plata (doorzichtig), reposado (kort gerijpt) en añejo (langer gerijpt). De gerijpte tequila is wat zachter qua smaak.

Welke tequila kies je?

Los nog van de soorten zijn er veel tequila merken in verschillende prijsklasses. Sierra (die met het rode hoedje) en Sauza zijn het makkelijkst verkrijgbaar. Wil je een wat zachtere premium tequila ga dan voor Altos, Don Julio of Patrón.

Wat is jouw favoriete tequila cocktail?

Er zijn natuurlijk nog veel tequila cocktails. Wat is jouw favoriete tequila cocktail? Mail je favoriete cocktailrecept (graag met zelfgemaakte foto) naar cocktails@cocktailicous.nl of deel hem op Instagram met #Cocktailicious of tag ons. Vinden we leuk!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate