Cherry Daiquiri
Ben jij fan van kersen in de zomer? Maak er een lekkere zomerse Cherry Daiquiri mee met rum, limoen en kersen!
Ingrediƫnten
  • rum45 ml
  • gemuddelde kersen3 kersen
  • Limoensap1 limoen
  • Suikersiroop5 ml
benodigdheden
  • shaker
  • barmaatje
  • cirtusperser
  • muddler
Instructies
  1. Begin met het muddlen van 3 ontpitte kersen. Gebruik hier voor een boston shaker of een mixing glas en een muddler
  2. Voeg de kersen pulp toe aan een shaker met ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 5 ml suikersiroop toe
  4. Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen.
  5. Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
  6. Uitschenken door te doublestrainen (strainer + zeefje) in een mooi martiniglas zonder het ijs
  7. Je vangt de kersen pulp op in het zeefje
  8. Opdienen met een garnering van kersen