Menu Sluiten

Cocktails met gin maken

Wie aan gin cocktails denkt, denkt aan de Gin Tonic. Maar er zijn nog veel meer lekkere gin cocktails. Wat te denken van de classy Martini, de Aviation of de Strawberry Basil Gin Martini. Vanwege zijn kenmerkende smaak herken ik vaak direct dat er gin in een cocktail zit. Al is het maar een druppeltje. Omdat gin zoveel verschillende soorten smaken kent, kun je veel kanten op met gin. Van citrus achtige cocktails, kruidige cocktails tot hartig.

Gin

Gin wordt van origine gedestilleerd uit vergist graanbeslag waaraan jeneverbessen worden toegevoegd. De Britten claimen de gin, maar het zijn de Nederlanders die met de jenever de basis gelegd hebben voor gin. In Groot Brittanië heeft de gin zoals we die nu kennen zijn eigen weg gevolgd. De populariteit van gin zit ook in het feit dat er wel duizenden gins bestaan. Ieder met zijn eigen ingrediënten en bereidingswijze.

Wat is jouw favoriete gin cocktail?

Er zijn natuurlijk nog honderden cocktails met gin. Wat is jouw favoriete gin cocktail? Mail je favoriete cocktailrecept (graag met zelfgemaakte foto) naar cocktails@cocktailicous.nl of deel hem op Instagram met #Cocktailicious of tag ons. Vinden we leuk!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

.