Tip: gebruik een hibiscus bloem met siroop voor een exclusieve uitstraling. Deze zijn verkrijgbaar bij de Hanos.


Hibiscus als garnering voor je cocktail
De hibiscus is een mooie garnering voor in je cocktail. Met de hibiscus kun je mooie cocktails maken zoals een Hibiscus Gin Tonic, Hibiscus Sour of een Hibiscus Cosmopolitan.
De Hibiscus is een eetbare bloem en wordt ook gebruikt in thee extracten.
De Hibiscus Royal is een originele variant op de Kir Royal en maak je op dezelfde wijze als cocktail in je glas.
Bekijk het recept van de klassieke Kir Royal
Meer bruisende cocktails
Onze 4 favoriete cocktails met bubbels lees je in onze blog met champagne cocktails.

Alcoholvrije Hibiscus Royal
Wil je een alcoholvrije Hibiscus Royal? Maak deze cocktail dan met alcoholvrije Freixenet (alcoholvrije cava).
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
Wil je met Oud & Nieuw een spectaculaire, originele bruisende cocktail voorschotelen aan je gasten? Pimp dan je champagne of prosecco in deze feestelijke Hibiscus Royal!
- Glas Champagneglas
- Smaak Bruisend
- Bereiding Makkelijk
Tijd2min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
- Champagne of prosecco 75 ml
- Hibiscus 1 stuk
- Siroop 1 barlepel
benodigdheden
- barlepel
- cocktail pincet
Instructies
- Begin met een champagneglas
- Pak met je barlepel of een cocktail pincet 1 hibiscus uit de pot en leg deze onderin het glas
- Voeg geleidelijk prosecco of champagne toe in het glas tot het glas gevuld is
- Kort stirren in het glas met een barlepel zodat het goed mixt
- Even proeven. Wil je de cocktail zoeter maken dan voeg je met een barlepel nog 3-5 ml siroop toe
- Opdienen en proosten voordat je je eerste slok neemt. Santé!
Tijd2min Aantal1cocktail Ingrediënten
benodigdheden
| Instructies
|