Menu Sluiten

Blood Orange Pisco Sour

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Tip: gebruik eiwit bij je sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.

Sour met bloedsinaasappel

De bloedsinaasappel is een wat zoetere citrusvrucht en daardoor lekker om te gebruiken als ingrediënt voor een sour. We hebben hem gebruikt voor een lekkere variant op de Pisco Sour. Deze sour kun je ook maken met rum of whiskey.

Bloedsinaasappels kun je kopen bij een groothandel (Hanos, Sligro) of bij de exotische supermarkt.

Mooi wit kraagje? Begin met een dry shake

Wil je je sour een mooi wit kraagje geven? Dan moet je eigenlijk twee keer shaken. De eerste keer shake je met eiwit zonder ijsblokjes. Dit noemen ze een dry shake. Je krijgt dan veel schuim. Daarna shake je de cocktail nog een keer maar dan met ijs om je cocktail koud te maken.

Pisco Sour

De Pisco Sour is een bekende klassieke sour cocktail die oorspronkelijk met Pisco (brandewijn uit Peru) wordt gemaakt.

Pisco sour cocktail

Alcoholvrije tip

Je zou deze cocktail alcoholvrij kunnen maken. Een goed alcoholvrij alternatief voor deze cocktail is Seedlip Grove 42. Qua smaak past dit goed bij de bloedsinaasappel. Sterker nog: er zit bloedsinaasappel in deze alcoholvrije spirit.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Lekkere variant op de Pisco Sour met bloedsinaasappel en een zacht laagje eiwit.
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Pisco (brandewijn) 45 ml
  • Citroensap 15 ml sap van halve citroen
  • Bloedsinaasappel 30 ml van halve bloedsinaasappel
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Garnering: schijfje bloedsinaasappel
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml pisco brandewijn toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
  4. Knijp nu met een citrusperser 15 ml citroensap en 30 ml bloedsinaasappel in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  7. Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  8. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  9. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met een mooi schijfje bloedsinaasappel
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Pisco (brandewijn) 45 ml
  • Citroensap 15 ml sap van halve citroen
  • Bloedsinaasappel 30 ml van halve bloedsinaasappel
  • Suikersiroop 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Garnering: schijfje bloedsinaasappel
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml pisco brandewijn toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
  4. Knijp nu met een citrusperser 15 ml citroensap en 30 ml bloedsinaasappel in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  7. Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  8. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  9. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met een mooi schijfje bloedsinaasappel
Recept Afdrukken
Stemmen: 10
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email