Blood Orange Sour
Lekkere variant op de Pisco Sour met bloedsinaasappel en een zacht laagje eiwit.
Porties
1cocktail
Porties
1cocktail
Ingrediƫnten
  • Pisco (brandewijn)45 ml
  • Citroensap15 ml sap van halve citroen
  • Bloedsinaasappel30 ml van halve bloedsinaasappel
  • Suikersiroop10 ml
  • Eiwitvan 1 ei
  • Garnering: schijfje bloedsinaasappel
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml pisco brandewijn toe gevolgd door 10 ml suikersiroop
  4. Knijp nu met een citrusperser 15 ml citroensap en 30 ml bloedsinaasappel in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  7. Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  8. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  9. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met een mooi schijfje bloedsinaasappel