Tip: gebruik voor deze cocktail zelfgemaakte perzikpuree door perzik te wellen in kokend water en te pureren met suiker
Over de Bellini
De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perziksap die oorspronkelijk uit Venetië komt. Net als de Scroppino overigens. De cocktail is vernoemd naar de Venetiaanse kunstenaar Giovanni Bellini. Deze cocktail hebben we voor het eerst gedronken in Rome in Harry’s Bar.
Zelfgemaakte perzikpuree
Het authentieke Venetiaanse recept schrijft voor dat je deze cocktail maakt met zelfgemaakte, met suiker aangezoete perzikpuree. Dus dat heb ik gedaan! In plaats van perzikpuree kun je ook gewoon perziksap uit een pak gebruiken. Maar daar scoor je natuurlijk wel minder punten mee 😉
Afhankelijk van de kleur van de perzik die je gebruikt krijgt je cocktail een rozige / geeloranje kleur.
Variaties
Krijg je gasten, dan is het leuk om verschillende Bellini’s voor te schotelen. Zoals een Bellini Rosso met aardbeien puree en prosecco of bijvoorbeeld met zwarte bessen of met mango. Wel goed zeven voor je de puree uitschenkt.

Alcoholvrije Bellini
Liever alchoholvrij? Maak dan een alcoholvrije Bellini met alcoholvrije prosecco. Vraag hiernaar bij de slijter of bestel het online.
- Glas Champagneglas
- Smaak Bruisend, Fruitig
- Bereiding Makkelijk
- 40 ml perzikpuree of perziksap
- 80 ml Champagne of prosecco
- garnering: perzik
- barlepel
- Begin met het maken van de perzikpuree door 1-2 perzikken te wellen in kokend water
- Als het vel los laat, snijd je de perzik in stukjes en leg je ze terug in het water met 4 eetlepels suiker
- Dit pureer je tot je een mooie perzik puree krijgt. Proef of deze op smaak is en voeg naar smaak suiker of water toe
- Zet dit in min. een half uur in de koelkast
- Vul nu je champagneglas voor 1/3 met perzikpuree
- Voeg de prosecco geleidelijk toe en vul tot de rand van het glas
- Even roeren met een barlepel
- Garneer met mooi perzikje, die je als een Venetiaanse veer op het glas garneert
Tijd3min Aantal1cocktail Ingrediënten
benodigdheden
| Instructies
|