Bellini
De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perzikpuree. Deze cocktail smaakt zoals hij klinkt. Heerlijk!
Glas
Champagneglas
Smaak
Bruisend
,
Fruitig
Bereiding
Makkelijk
Porties
Prep Tijd
1
cocktail
3
min
Kook Tijd
30
min
Porties
Prep Tijd
1
cocktail
3
min
Kook Tijd
30
min
Ingrediƫnten
40
ml
perzikpuree of perziksap
80
ml
Champagne of prosecco
garnering: perzik
benodigdheden
barlepel
Instructies
Begin met het maken van de perzikpuree door 1-2 perzikken te wellen in kokend water
Als het vel los laat, snijd je de perzik in stukjes en leg je ze terug in het water met 4 eetlepels suiker
Dit pureer je tot je een mooie perzik puree krijgt. Proef of deze op smaak is en voeg naar smaak suiker of water toe
Zet dit in min. een half uur in de koelkast
Vul nu je champagneglas voor 1/3 met perzikpuree
Voeg de prosecco geleidelijk toe en vul tot de rand van het glas
Even roeren met een barlepel
Garneer met mooi perzikje, die je als een Venetiaanse veer op het glas garneert