Bellini
De klassieke Bellini is een bruisende cocktail met perzikpuree. Deze cocktail smaakt zoals hij klinkt. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
1cocktail 3min
Kook Tijd
30min
Porties Prep Tijd
1cocktail 3min
Kook Tijd
30min
Ingrediƫnten
  • 40ml perzikpuree of perziksap
  • 80ml Champagne of prosecco
  • garnering: perzik
benodigdheden
  • barlepel
Instructies
  1. Begin met het maken van de perzikpuree door 1-2 perzikken te wellen in kokend water
  2. Als het vel los laat, snijd je de perzik in stukjes en leg je ze terug in het water met 4 eetlepels suiker
  3. Dit pureer je tot je een mooie perzik puree krijgt. Proef of deze op smaak is en voeg naar smaak suiker of water toe
  4. Zet dit in min. een half uur in de koelkast
  5. Vul nu je champagneglas voor 1/3 met perzikpuree
  6. Voeg de prosecco geleidelijk toe en vul tot de rand van het glas
  7. Even roeren met een barlepel
  8. Garneer met mooi perzikje, die je als een Venetiaanse veer op het glas garneert