Menu Sluiten

Autumn Spiced Sour

Autumn spices sour cocktail

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Tip: gebruik eiwit bij je sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.

Sour met de smaken van de herfst

In deze herfstvariant op de Whiskey Sour zitten de smaken van de herfst. Ik heb hem gemaakt met zelfgemaakte kaneelsiroop, steranijs en kruidnagel die ik in de citroengarnering heb gedaan. Na het uitschenken heb ik de witte schuimlaag van de cocktail nog besprenkeld met kaneel. Goed voor de geurbeleving.

Zelf een suikersiroop met een smaakje maken is heel makkelijk. Begin met 50 gram suiker toe in een klein pannetje en voeg 50 cl water toe. In dit geval voeg je 6 kaneelstokjes toe. Warm dit op – zonder dat het gaat koken – totdat alle suiker is opgelost en giet het in een flesje. In 2 minuten heb je het klaar!

Mooi wit kraagje? Begin met een dry shake

Wil je je sour een mooi wit kraagje geven? Dan moet je eigenlijk twee keer shaken. De eerste keer shake je met eiwit zonder ijsblokjes. Dit noemen ze een dry shake. Je krijgt dan veel schuim. Daarna shake je de cocktail nog een keer maar dan met ijs om je cocktail koud te maken.

Alcoholvrije tip

Als je deze cocktail volledig alcoholvrij wilt maken raad ik je aan om in plaats van whiskey, Seedlip Spiced te gebruiken. Qua smaak krijg je een heel ander soort sour, maar toch zullen de herfstsmaken overeind blijven.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Kun je een Whiskey Sour met een herfstse twist met kaneel, kruidnagel en steranijs wel waarderen? Maak dan eens deze Autumn Spiced Sour. Heerlijke herfstcocktail om zelf te maken die smaakt als een herfstpalet.
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Suikersiroop met kaneelsmaak 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Kaneel, steranijs en kruidnagel
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop met kaneelsmaak
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  7. Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  8. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  9. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met lekker veel herfstkruiden als kaneel, steranijs en kruidnagel

Autumn spices sour ingredienten

Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Suikersiroop met kaneelsmaak 10 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Kaneel, steranijs en kruidnagel
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop met kaneelsmaak
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  7. Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  8. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  9. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met lekker veel herfstkruiden als kaneel, steranijs en kruidnagel

Autumn spices sour ingredienten

Recept Afdrukken
Stemmen: 10
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email