Autumn Spiced Sour
Kun je een Whiskey Sour met een herfstse twist met kaneel, kruidnagel en steranijs wel waarderen? Maak dan eens deze Autumn Spiced Sour. Heerlijke herfstcocktail om zelf te maken die smaakt als een herfstpalet.
Porties
1cocktail
Porties
1cocktail
Ingrediƫnten
  • Whiskey45 ml
  • Citroensapsap van halve citroen
  • Suikersiroop met kaneelsmaak10 ml
  • Eiwitvan 1 ei
  • Kaneel, steranijs en kruidnagel
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop met kaneelsmaak
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit
  5. Voeg ook het eiwit toe
  6. Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
  7. Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
  8. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  9. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met lekker veel herfstkruiden als kaneel, steranijs en kruidnagel
Notities

Autumn spices sour ingredienten