Kun je een Whiskey Sour met een herfstse twist met kaneel, kruidnagel en steranijs wel waarderen? Maak dan eens deze Autumn Spiced Sour. Heerlijke herfstcocktail om zelf te maken die smaakt als een herfstpalet.
Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
Gebruik een shaker. Voeg nog geen ijs toe.
Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop met kaneelsmaak
Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit
Voeg ook het eiwit toe
Stevig shaken. Je hebt nu een mooie schuimlaag
Voeg nu ijsblokjes toe in de shaker en shake nog een keer met het ijs
Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje. Garneer deze met lekker veel herfstkruiden als kaneel, steranijs en kruidnagel