Tip: gebruik eiwit bij je Amaretto Sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.
Disaronno of Amaretto
Amaretto wordt door veel mensen in 1 adem genoemd met Disaronno. Maar officieel is Disaronno geen amaretto. Amaretto is een amandellikeur en Disaronno is een likeur met amandel en perzik. Lekker belangrijk hoor ik je inderdaad al denken. Het is maar dat je weet dat je een Amaretto Sour of een Disaronno Sour aan het drinken bent 😉
Whiskey Sour
Houd je meer van Whiskey? Bekijk dan ons recept van de Whiskey Sour!
Alcoholvrije variant? Maak een Amaretti Sour
Wil je een alcoholvrije sour maken? Maak dan je cocktail met Lyre’s Amaretti. Een zoete amandel likeur met een lichte bitter. Bekijk de Amaretti Sour.
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
De Amaretto Sour is één van mijn favoriete sour cocktails. Heerlijke combinatie van zoet en zuur. Echt een aanrader!
Instructies
- Begin met het scheiden van het eiwit van het eigeel van een rauw ei. Vang het eiwit op in een schaaltje of kommetje
- Gebruik een shaker met ijs
- Hierin gaat 45 ml amaretto
- Pers met een citrusperser een halve citroen uit
- Voeg het eiwit toe
- Stevig shaken tot een frostlaagje ontstaat op de shaker
- Schenk de mix uit met het ijs in een mooi tumbler glas tot aan de rand van het glas
- Garneren met een mooi rood cocktailkersje on top
Instructies
|