Wat heb je nodig voor een Perfect Pineapple Tiki?
Bruine rum (1,5 deel)
Halve banaan
Verse ananas (2 schijven ananas)
Rietsuiker (2-3 barlepels)
Limoen (halve limoen)
Angostura bitters (3 druppels)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je een Perfect Pineapple Tiki?
Voor deze tiki begin je met een koekenpan. De banaan en de ananas ga je namelijk eerst carameliseren met 2-3 barlepels rietsuiker. Verwarm de pan met een klontje boter. Voeg daarna schijfjes banaan en ananas toe. Strooi hier 2 theelepels rietsuiker over. Even laten bakken en daarna overgieten met 1 deel bruine rum. Let goed op met het vuur.
Als je mooie gecaramesileerde stukjes banaan en ananas hebt dan doe je ze in de blender. In de blender voeg je nog een half deel versgeperste limoen toe en nog een half deel rum en crushed ice. Even goed blenden tot het 1 mooi vloeibaar geheel wordt. Dit schenk je uit in je tiki glas* gevuld met ijs. Tot slot nog even druppelen met angostura bitters. En mooi garneren zodat het echt een Perfect Pineapple Tiki wordt!
* wij gebruiken een mooi ananas tiki jar. Als alternatief kun je ook een uitgeholde ananas gebruiken als glas.
Tiki cocktails
Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:
Deel je zelfgemaakte Perfect Pineapple Tiki via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.