PS: dit wordt mijn dessert voor kerst. Om nog meer kerstuitstraling te geven kun je natuurlijk ook frambozen gebruiken voor de gekleurde laag.
Wat heb je nodig voor een Panna Cotta Passion?
Mozart witte likeur (1 deel)
Licor 43 (0,5 deel)
Schenkbare (slag)room (2 delen)
Melk (1 deel)
Gelatine (4 plakjes)
Passievrucht (2 stuks)
Vanillesuiker (1 zakje)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Panna Cotta Passion?
Beide lagen maak je één voor één. Eerst de witte laag:
Roer de melk (1 deel), room (1,5 deel) en de witte chocolade likeur (1 deel) in een pannetje met 1 zakje vanille suiker. Hier voeg je 3 plakjes gelatine aan toe die je eerst in koud water hebt laten wellen. Als de gelatine is opgelost in de vloeistof giet je het uit in een martiniglas. Deze gaat 1,5 uur de koelkast in om op te stijven.
Daarna maak je de gele laag: Sap van 2 passievruchten (de pitjes bewaar je voor de garnering), sap van een halve limoen en 0,5 deel Licor 43. Ook hier voeg je 1 gelatine blaadje aan toe. Voorzichtig uitschenken op de opgestijfde laag in je martiniglas en daarna de passievruchtnectar als garnering. Nog 1,5 uur wachten en je Panna Cotta Passion is klaar!
Andere lekkere after dinner cocktails
Bekijk ook de andere after dinner cocktails zoals de Tiramisu Martini, de Chocolate Martini, en de Creme Brulée Martini En probeer natuurlijk ook de Limoncello Tiramisu Martini!
Wil je de Panna Cotta Passion ook zelf een keertje maken?
Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.
Deel je zelfgemaakte Panna Cotta Passion via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.