Tip: garneer met 3 lychees in je cocktailglas


Martini cocktail met sake
Om deze Lychee Martini een extra Japans tintje te geven hebben we de cocktail gemaakt met sake. Sake is een Japanse rijstewijn die je bij een Japans restaurant drinkt. In deze cocktail is de sake erg lekker, juist omdat de lychee in combinatie wat zoet is krijgt de cocktail met de sake juist wat meer diepgang en is hij wat sterker. Net als de klassieke Martini, maar dan met lychees.
Sake en ook lychees zijn goed te verkrijgen. Bij de grote AH en anders bij de toko.
De sake zorgt ervoor dat de cocktail minder vlak (eendimensionaal) qua smaak blijft en meer diepgang geeft.
Geen fan van sake?
Wil je deze cocktail maken maar ben je geen fan van sake? Vervang de sake dan bij voorkeur met vermouth of met gin.
Afgeleid van de klassieke Martini
De Lychee Martini hebben we zowel qua smaak (vermouth en sake lijken wel op elkaar) als qua uitstraling (olijven vs lychees) afgeleid van de klassieke martini. Zo kan ik me een Japanse Martini met sake of een Sakemartini best voorstellen. Bekijk hier het recept van de klassieke Martini met gin, vermouth en olijven.

- Glas Martiniglas
- Smaak Fris
- Bereiding Gemiddeld
- Sterkte Sterk
- Vodka 30 ml
- Lychee sap 30 ml
- Sake 30 ml
- Limoensap 5 ml
- Garnering: lychees 3 stuks
- shaker
- garneerprikker
- barmaatje
- Begin met een shaker met ijsblokjes
- Giet daarin met een barmaatje 30 ml vodka, 45 ml lycheesap en 30 ml sake.
- Voeg een squeeze limoensap toe (5 ml) voor een klein zuurtje
- Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
- Uitschenken zonder ijs in een mooi martiniglas
- Garneren met 3 lychees in het glas
Tijd4min Aantal1cocktail Ingrediënten
benodigdheden
| Instructies
|