Menu Sluiten

Irish Coffee

Dutch coffee

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Tip: gebruik hete koffie en ijskoude slagroom voor het contrast in de smaak

Spuit slagroom in het glas

Besprenkel met cacaopoeder

Koffie met whiskey

Koffie met een scheut drank wordt in veel landen gedronken. De French Coffee (met grand marnier), de Italian Coffee (met amaretto), de Carajillo (koffie met Spaanse brandy). Maar de Irish Coffee is by far de bekendste koffiecocktail. Je maakt hem met hete koffie en Ierse whiskey en je gebruikt ijskoude slagroom. Lekker in de winter als het buiten koud is en je het binnen lekker warm wilt maken.

Nederlandse variant: Dutch Coffee

De Dutch Coffee is een lekkere variant op de Irish Coffee. Deze heb ik gemaakt met Kempisch Kartierke. Een Brabantse likeur op basis van stroopwafel die je opdient met een klein stroopwafeltje.

Bij de Dutch Coffee hoef je geen bruine suiker toe te voegen. De likeur is al zoet genoeg van zichzelf.

Koffiecocktails

De Irish Coffee is samen met de Espresso Martini de bekendste koffiecocktail. Bekijk al onze koffiecocktails.

Espresso martini cocktail
Espresso Martini
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
Houd je van koffie met een scheutje whiskey? Dan heb je vast wel eens een Irish Whiskey gedronken! Lees hier hoe je hem maakt
Tijd5min
Aantal1
Ingrediënten
  • koffie heet inschenken
  • 30 - 45 ml Ierse whiskey
  • 1-2 theelepels bruine suiker
  • slagroom
  • cacaopoeder
benodigheden
  • barmaatje
  • barlepel
Instructies
  1. Begin met 1-2 schepjes bruine suiker in een theemok te doen
  2. Giet de koffie heet in de theemok tot 2/3 van het glas en roer met de barlepel zodat de bruine suiker volledig oplost
  3. Voeg naar smaak 30-45 ml whiskey toe met een barmaatje en roer nog een keer met je barlepel
  4. Spuit de slagroom koud op de warme koffie
  5. Besprenkel met cacaopoeder
  6. Opdienen met cacaoboontjes op stroopwafeltje

Dutch coffee ingredienten

Tijd5min
Aantal1
Ingrediënten
  • koffie heet inschenken
  • 30 - 45 ml Ierse whiskey
  • 1-2 theelepels bruine suiker
  • slagroom
  • cacaopoeder
benodigheden
  • barmaatje
  • barlepel
Instructies
  1. Begin met 1-2 schepjes bruine suiker in een theemok te doen
  2. Giet de koffie heet in de theemok tot 2/3 van het glas en roer met de barlepel zodat de bruine suiker volledig oplost
  3. Voeg naar smaak 30-45 ml whiskey toe met een barmaatje en roer nog een keer met je barlepel
  4. Spuit de slagroom koud op de warme koffie
  5. Besprenkel met cacaopoeder
  6. Opdienen met cacaoboontjes op stroopwafeltje

Dutch coffee ingredienten

Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email