Menu Sluiten

Hibiscus Sour

Hibiscus-Sour cocktail

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Tip: de hibiscus kun je kopen bij de Hanos. Dit is een pot met hibiscus bloemen op siroop. En er staan leuke cocktailtips op!

Leuke Halloween cocktail: Blooddripping Hibiscus Sour

Vind je het ook leuk om met Halloween een creatieve cocktail te maken? Als je een beetje van de Hibiscus siroop morst over de rand van je glas krijg je een mooie Blooddripping Hibiscus Sour.

Andere “bloederige” sour cocktail

Een andere “bloederige” sour cocktail is de New York Sour met een laagje rode wijn. Bekijk het volledige recept van de New York Sour.

New York Sour

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

De Hibiscus Sour is een sour cocktail die je maakt met hibiscus siroop. Leuk om te maken als "Blooddripping" Hibiscus Sour voor Halloween!
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Hibiscus siroop 15 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Garnering: hibiscus bloem
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 15 ml hibiscus siroop.
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
  5. Voeg ook het eiwit toe.
  6. Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  8. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje en heeft je sour een mooie kleur van de hibiscus
  9. Garneer deze met een mooie hibiscus bloem
Tijd6 min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Hibiscus siroop 15 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Garnering: hibiscus bloem
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 15 ml hibiscus siroop.
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
  5. Voeg ook het eiwit toe.
  6. Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  8. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje en heeft je sour een mooie kleur van de hibiscus
  9. Garneer deze met een mooie hibiscus bloem
Recept Afdrukken
Stemmen: 10
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email