Tip: gebruik 3 koffieboontjes als garnering in je martiniglas

Something that wakes me up and then fucks me up
Het ontstaan van de Espresso Martini
De Espresso Martini is een betrekkelijk jonge cocktail en stamt uit het begin van de jaren 80. Toen een vrouw aan een Londense bar kwam en vroeg om “something that wakes me up and then fucks me up” pakte de barman wat koffiebonen maakte een espresso voegde hier nog wat vodka en wat zoets aan toe. En zo werd de Espresso Martini geboren.
Variaties op de Espresso Martini
Maak een Spanish Espresso Martini met Licor 43 of een Italian Espresso Martini met Amaretto. Daarnaast hebben we ook veel cocktails met koffielikeur. Bekijk hier onze koffie cocktails.
Liever alcoholvrij?
Ben je op zoek naar een alcoholvrij cocktailrecept van de Espresso Martini? Bekijk dan onze Virgin Espresso Martini die we gemaakt hebben met alcoholvrije ingrediënten.
- Glas Martiniglas
- Smaak Koffie
- Bereiding Makkelijk
- Sterkte Gemiddeld
- Koffielikeur 30 ml
- Vodka 30 ml
- Espresso 30 ml
- Koffieboontjes
- Optioneel: suikersiroop 5 ml
- shaker
- cocktail pincet
- barmaatje
- Zet een kopje espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.
- Giet hiervan met een barmaatje 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs
- Voeg koffielikeur (30 ml) en vodka (30 ml) toe
- Even krachtig shaken tot er een frostlaagje op je shaker verschijnt
- Uitschenken zonder ijs in je martiniglas
- Garneren met 3 koffieboontjes in het glas
- Dien de cocktail op met chocoladeboontjes
Tijd4min Aantal1cocktail Ingrediënten
benodigdheden
| Instructies
|