Menu Sluiten

Elderflower Spritz (aka Hugo)

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Tip: de elderflower is vrij zoet in combinatie met prosecco. Vind je de cocktail te zoet, voeg dan wat bruiswater toe om het te compenseren.

Populaire spritz cocktail met Elderflower

Bijna iedereen kent wel de Hugo. Het bruisende drankje met prosecco, elderflower, limoen en munt. Je kunt deze gewoon in de supermarkt kopen. Veel leuker vind ik het om deze cocktail zelf te maken met elderflower likeur of siroop.

Aperol Spritz

De meest bekende Spritz is de Aperol Spritz. De bitterzoete cocktail is erg populaire op het terras. Deze maak je met Aperol, prosecco en bruiswater.

Spritz komt van het Duits en wordt gebruikt voor een drankje met wijn en bruiswater.

Alcoholvrije Elderflower Spritz

Deze cocktail kun je ook prima alcoholvrij maken. Maak hem dan met elderflower siroop en alcoholvrije prosecco.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
Deze Elderflower Spritz, ook wel bekend als Hugo, is een frisse bruisende "spritz" cocktail die je maakt met elderflower siroop, prosecco limoen en munt.
Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Elderflower siroop of likeur 20 ml
  • Prosecco aftoppen
  • Optioneel: bruiswater
  • garnering: munt en limoen
Benodigdheden
  • barlepel
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met een mooi copa glas
  2. Doe hier een grote ice cube / ijsbal in
  3. Giet met een barmaatje 20 ml elderflower in het glas
  4. Top af met prosecco
  5. Garneer met lekker veel munt en limoen
  6. Even roeren met een barlepel en opdienen maar
Tijd4min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Elderflower siroop of likeur 20 ml
  • Prosecco aftoppen
  • Optioneel: bruiswater
  • garnering: munt en limoen
Benodigdheden
  • barlepel
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met een mooi copa glas
  2. Doe hier een grote ice cube / ijsbal in
  3. Giet met een barmaatje 20 ml elderflower in het glas
  4. Top af met prosecco
  5. Garneer met lekker veel munt en limoen
  6. Even roeren met een barlepel en opdienen maar
Recept Afdrukken
Stemmen: 31
Score: 3.87
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email