Menu Sluiten

Café 43

Café 43

Café 43
Café 43

De Café 43 is een Spaanse koffiecocktail. Variant op de Espresso Martini waarbij je in plaats van vodka dus Licor 43 gebruikt. Mijn favoriete cocktail om mee na te tafelen na een lekker etentje!

Wat heb je nodig voor de Café 43?

Kahlua (of Tia Maria) (1 deel)
Licor 43 (0,5 deel)
Espresso (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Café 43?

Begin met het zetten van een kopje espresso. Laat dit afkoelen. Hiervan gebruik je 1 deel. Voeg daarna 1 deel kahlua en 1 deel licor 43 toe in een shaker met ijs. Shaken tot je een ijslaagje van condens op je shaker krijgt. Uitschenken in een gekoeld martini glas. Opdienen met chocolademousse of een lekker stukje chocola!

Koffie cocktails

Bekijk ook onze andere koffiecocktails zoals de Cappuccino Martini en de Moccatini!

Wil je de Café 43 ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Café 43 via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate