Menu Sluiten

Bramble

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails  gebruiken wij cocktailglazen van Things for Drinks.

Wil je deze cocktail ook maken in een mooi cocktailglas?

Tip: Garneer met verse bramen

Cocktail met gin en bramen

De Bramble is een cocktail die je maakt met gin en bramen. Officieel maak je hem met creme de mure. Maar je kunt het ook prima maken met Creme de Cassis of Blueberry likeur als kleur en smaakmaker.

Van de likeur heb je niet veel nodig. Max een half barmaatje. Anders wordt je cocktail te donker en te zoet.

Alcoholvrije Bramble

Wil je de Bramble alcoholvrij maken? Dat kan. Gebruik dan in plaats van gin alcoholvrije gin of Seedlip Grove en gebruik Monin Mure of Monin cassis.

Nog meer gin cocktails

Bekijk al onze gin cocktails zoals deze mooie Clover Club met gin, frambozen en citroen.

Clover Club cocktail
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate
De Bramble is een cocktail op basis van bramen, gin, en citroen. Garneer hem met een bloemetje en je hebt een mooie lentecocktail!
Tijd5min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Gin 45 ml
  • Citroensap halve citroen
  • Creme de mure (of creme de cassis) 15 ml
  • Bramen 3 stuks
Benodigdheden
  • barlepel
  • barmaatje
  • citrusperser
Instructies
  1. Deze cocktail maak je in het glas. Gebruik hiervoor een mooi tumbler glas
  2. Begin met het glas te vullen met crushed ice
  3. Giet met een barmaatje 30-45 ml gin in
  4. Pers met een citrusperser een halve citroen uit in het glas
  5. Voeg nu 15 ml creme de mure (of creme de cassis) toe
  6. Even roeren met een barlepel
  7. Garneer met 3 bramen aan een prikker en eventueel een bloemetje
Tijd5min
Aantal1cocktail
Ingrediënten
  • Gin 45 ml
  • Citroensap halve citroen
  • Creme de mure (of creme de cassis) 15 ml
  • Bramen 3 stuks
Benodigdheden
  • barlepel
  • barmaatje
  • citrusperser
Instructies
  1. Deze cocktail maak je in het glas. Gebruik hiervoor een mooi tumbler glas
  2. Begin met het glas te vullen met crushed ice
  3. Giet met een barmaatje 30-45 ml gin in
  4. Pers met een citrusperser een halve citroen uit in het glas
  5. Voeg nu 15 ml creme de mure (of creme de cassis) toe
  6. Even roeren met een barlepel
  7. Garneer met 3 bramen aan een prikker en eventueel een bloemetje
Recept Afdrukken
Stemmen: 39
Score: 3.85
Jij:
Stem op dit recept!

Deel bericht

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email