Whiskey Sour
De Whiskey Sour is een bekende sour met whiskey die, als je hem goed maakt, de perfecte balans heeft tussen zuur, zoet en sterk.
Porties
1cocktail
Porties
1cocktail
Ingrediƫnten
  • Whiskey45 ml
  • Citroensapsap van halve citroen
  • Suikersiroop10 ml
  • Eiwitvan 1 ei
  • Angostura bitters (optioneel)2-3 dashes
Benodigdheden
  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje
Instructies
  1. Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  2. Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  3. Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop.
  4. Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
  5. Voeg ook het eiwit toe.
  6. Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  7. Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  8. Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje op je Whiskey Sour. Garneer deze met een mooi rood cocktailkersje
Notities

Wiskey sour ingredienten